Энэхүү эрдмийн ажлаар монгол орны газарзүй, хөрс, цаг уурын өвөрмөц нөхцөлд тариалсан арвайн биохимийн дундаж найрлага, технологийн үзүүлэлт тогтоогдлоо. Монгол оронд нутагшсан болон нутгийн арвайн биохимийн шинж, технологийн чанар тариалсан сортын онцлогоос хамаарч нилээд ялгаатай байна. Биохимийн үндсэн шинж, технологийн үзүүлэлтээр нутагшсан сорт /Нутанс-47, нутгийн үрнээс гаргасан Ноёт/ давуутайн гадна тариалсан орчны нөхцлөөс хамаарч нилээд хэлбэлзэлтэй байна. Манай орны тариалангийн үндсэн зарим өвөрмөц нутагт тариалсан арвайн сортуудын биохимийн гол үзүүлэлт-уураг дундаж /10-15%/ цардуул дундажаас хангалттайд /55-62%/ тооцогдоно.Пивны үйлдвэрийн технологийн шаардлагыг харгалзан үзвэл цардуул уг үйлдвэрт ашиглахад тохирхоор байна