Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монгол орны арвайн биохимийн шинж, пивоших чанар



Салбар : Байгалийн шинжлэх ухаан
Улсын дугаар : 35
Хамгаалсан он : 1971
Түлхүүр үг : газарзүй, хөрс, цаг уурын, Нутанс-47, цардуул, уураг, нөхцөл, бүс, технологи, сорт, үр, ноёт, тариалан

Аннотаци

Энэхүү эрдмийн ажлаар монгол орны газарзүй, хөрс, цаг уурын өвөрмөц нөхцөлд тариалсан арвайн биохимийн дундаж найрлага, технологийн үзүүлэлт тогтоогдлоо. Монгол оронд нутагшсан болон нутгийн арвайн биохимийн шинж, технологийн чанар тариалсан сортын онцлогоос хамаарч нилээд ялгаатай байна. Биохимийн үндсэн шинж, технологийн үзүүлэлтээр нутагшсан сорт /Нутанс-47, нутгийн үрнээс гаргасан Ноёт/ давуутайн гадна тариалсан орчны нөхцлөөс хамаарч нилээд хэлбэлзэлтэй байна. Манай орны тариалангийн үндсэн зарим өвөрмөц нутагт тариалсан арвайн сортуудын биохимийн гол үзүүлэлт-уураг дундаж /10-15%/ цардуул дундажаас хангалттайд /55-62%/ тооцогдоно.Пивны үйлдвэрийн технологийн шаардлагыг харгалзан үзвэл цардуул уг үйлдвэрт ашиглахад тохирхоор байна



Зохиогч

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

Бүтээлийн тоо : 3

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 171
Сүүлийн сард 3
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Боловсролын доктор(PhD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :