Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Хүнсний бүтээгдэхүүний өрсөлдөх чадварын технологийн үндэс /сүү сүүн бүтээгдэхүүний жишээн дээр/



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Улсын дугаар : 2944
Хамгаалсан он : 2013
Түлхүүр үг : Сүүний чанар, аюулгүй байдал, үнэ, бичил биетний бохирдол, зардлын оновчлол

Аннотаци

Бүтээгдэхүүний өрсөлдөх чадварыг дээшлүүлэх гол арга нь түүний чанарыг үнэтэй нь уялдуулж сайжруулах явдал учраас бид сүүний үнийг түүний бүрэлдэхүүнээс нь хамааруулан математик-статистик аргаар шинжлэхэд сүүний үнэд нөлөөлөх хамгийн ач холбогдолтой үзүүлэлт нь исгэлэн болохыг тогтоов. Иймээс энэ үзүүлэлт бичил биетний бохирдлоос шууд хамааралтай тул бэлтгэлийн сүүний үнийг тогтооход бичил биетний бохирдлын зэрэг, сүүний нягт, исгэлэн, тосны агууламж зэргийг хүчин зүйл болгон судалж, шинжилгээний үзүүлэлтүүдийг үндэслэн математик-статистик загварыг боловсруулав. Энэ нь түүхий сүүний физик-химийн анхан шатны үзүүлэлтүүдээс хамааруулан сүүний үнийг тооцох боломжийг олгох юм.Түүнчлэн сүү боловсруулах үйлдвэрт нийлүүлж буй сүүний нийлүүлэлтийн зардлыг шугаман программчлалын загвараар оновчилсон болно.



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 1

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 219
Сүүлийн сард 7
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :