Судалгааны арга зүй боловсруулж туршлагын ажилд эрүүл ба гастрит өвчтэй адууг сонгон авч ходоодны шүүсийг шинжлэхдээ хавар, зун, намар, өвлийн улиралд манай орны жинхэнэ хангай, говь завсрын бүсийн байдлыг төлөөлж чадах бэлчээрт хариулж байсан адуун сүрэг дээр бүх ажиглалтаа хийсэн. Шинжилгээний ажлын үр дүнд монгол адууны ходоодны шүүсний хэвийн байдлыг тогтоож үрэвслийн үед яаж өөрчлөгддөгийг тодорхойлон эрүүл адууны сайн чанарын ходоодны шүүсийг төлийн биж өвчинд хэрэглэх тухай зөвлөмж гаргасан.