Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Ямааны сүүгээр исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи боловсруулалт



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Улсын дугаар :
Хамгаалсан он : 1997
Түлхүүр үг : ямааны сүү, бүтэц найрлага, технологийн шинж чанар, технологи боловсруулалт, эмчилгээ сувилгааны исэг бүтээгдэхүүн

Аннотаци

Монгол үүлдрийн ямааны сүүний бүтэц, технологийн онцлог шинж чанарыг судлан тогтоов. Ямааны сүү нь шар сүүний уургийн агууламж, үл орлогдох аминхүчил, ханаагүй тосны хүчлээр баялаг. Ямааны сүүний бактерицид чанар нь харьцангуй удаан үргэлжилдэг болохыг тогтоов. Ямааны сүүг бифидобактери (B.longum B379M), ацидофилиний савханцрын (L.acidophilus) цэвэр өсгөврөөр хөрөнгөлөн ямааны сүүний эмчилгээ сувилгааны исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүний технологи боловсруулав. Ямааны сүүний исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн нь хүчиллэг багатай, нэгэн жигд биет байдалтай, биологийн үнэт чанартай, хадгалалтын хугацаа урттай болохыг судлан тогтоов. Судалгааны үр дүнг үндэслэн ямааны түүхий сүү, ямааны сүүний исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүний стандарт боловсруулж, "Илчлэг" исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх арга, шинэ бүтээлээр патент хамгаалав.



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 62

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 138
Сүүлийн сард 4
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :