Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Авермектиний үйлдвэрлэлийн мицелийн хаягдлын биохими, хорон чанарын үзүүлэлтүүд



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан
Улсын дугаар : 3173
Хамгаалсан он : 2005
Түлхүүр үг : S.avermitilis, биологийн идэвхт нэгдэл, туршилтын цагаан хулгана, тэжээлийн нэмэгдэл

Аннотаци

Авермектиний үйлдвэрлэлийн хаягдал мицелийн хаягдлын биохимийн найрлага, хорон чанарын судалгааг анхлан судалжээ. Зорилгот бүтээгдэхүүнийг ялган авсны дараа үлдэх микроорганизмын биомассаар лабораторын хулганыг тэжээхэд байгалийн тэсвэрт чанарыг нь тэтгэдэг болохыг тогтоожээ. Мөн авермектиний бүтээмжит омог Streptomyces avermitilis – ын биомассад агуулагдах липид нь өндөр антиоксидант идэвхтэй бөгөөд биологийн идэвхт нэгдэл гарган авахад түүхий эд болгон ашиглах боломжтой.
Ажлын үр дүнд авермектин үйлдвэрлэлийн байгаль орчинд үзүүлэх сөрөг нөлөөллийг бууруулах, хаягдал мицелийг боловсруулах технологийг үйлдвэрлэлд зөвлөжээ.



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 56

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 203
Сүүлийн сард 6
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :