Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Элэгний өөхжилтийн эрүүл ахуйн үнэлгээ ба эмнэлзүй-оношлогооны онцлог



Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан
Улсын дугаар :
Хамгаалсан он : 2006
Түлхүүр үг : Элэгний өөхжилт, жировой гепатоз, стеатоз, элэг өөхлөх өвчин, элэгний өөхлөг үрэвсэл

Аннотаци

Элэгний өөхжилт үүсэхэд нөлөөлж буй эрсдэлт хүчин зүйлсийг судлан, эмнэлзүйн шинж тэмдгүүдийг тогтоож, оношлогоо, эмчилгээний аргачлалыг боловсруулахад уг ажлын гол зорилго оршиж байлаа. Монголчуудын бодит хооллолт элэгний өөхжилт үүсэхэд хэрхэн нөлөөлж байгааг судалсан. Буруу хооллолт, архи хэтрүүлэн хэрэглэлт, чихрийн шижин, таргалалт зэрэг нь элэгний өөхжилт үүсэх гол эрсдэлт хүчин зүйлс болж байна. Элэгний өөхжилттэй монгол хүний эмнэлзүй лабораторийн өөрчлөлтийн онцлогийг анх удаа тогтоосон. Судалгааны үндсэн дээр “Элэгний өөхжилттэй хүмүүсийн хоол тэжээлийн аргачилсан зөвлөмж боловсруулсан



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 7

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 155
Сүүлийн сард 3
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД