Үйлдвэрлэлийн ферментийн зах зээлийн 25%-ийг эзэлдэг амилаза нь үр тарианд агуулагдах цардуулыг задалдаг учир пиво үйлдвэрлэлд голлох үүрэгтэй фермент юм. Соёолж үйлдвэрлэл нь зардал өндөртэй, байгаль орчныг ихээхэн бохирдуулдаг үйл ажиллагаа тул фермент ашиглаж соёолоогүй арвайн үрийн доторх хандлаг бодисыг задлах замаар пиво үйлдвэрлэх боломжийг шинээр бий болгосон байна. Судалгааны ажлын үндсэн зорилго нь “Бичил биетний гаралтай амилаза фермент гарган авч, түүнийг ашиглан арвайгаар пиво исгэх боломжийг судлах” байв.
Боловсролын доктор(PhD)
Бүтээлийн тоо : 1
Ишлэгдсэн тоо : 0