Хүнс ба эмийн ургамлын ангилалзүйг тэдгээрийн зохицуулагч үйлчлэлээр тооцон анх удаа бий болгож байгаа нь хүнсний болон анагаахын шинжлэх ухаанд шинэ чиглэлийг үүдэж байгаа юм. Эдгээр шинэ ангилал нь шинжлэх ухааны хамгийн сүүлийн үеийн нээлт болох хүнсний зохицуулагч үйлчлэлийн онолын үндсэн дээр бий болж байгаа ба хүнсний болон нийтийн хоолны үйлдвэрлэлийг шинээр зохион байгуулах, эмчилгээний болон урьдчилан сэргийлэх хоол хүнсний шинэчлэлийн үндэс болох юм. Хүнс ба эмний ургамлын зохицуулагч үйлчлэл ба альфа, бетта индексийг тодорхойлох томъёонуудыг боловсруулсан болно. Бидний судлаачид мөн ундны ус боловсруулах технологийн шийдлийг хайх судалгаа хийж, ундны усыг боловсруулах гэдэг нь усны эрдсийг боловсруулах технологи болохыг тогтоосон юм. Энэхүү технологи нь усыг буцалгах, даргилуулах, ширгээх зэрэг турбулент хөдөлгөөн болохыг олсон болно. Сонирхолтой нь ердөө 5 минутын бясалгал нь ширгээх, даргилуулах, буцалгахтай энэ тэнцэхүйц хэмжээнд усны эрдсийг боловсруулж байна гэж үзэв.
Боловсролын доктор(PhD)
Бүтээлийн тоо : 1
Ишлэгдсэн тоо : 0