Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : Сэдэвт ажил
Хугацаа: 1999-2001
Санхүүжилт: 8,200.0 мян.төг
Түлхүүр үг : сополимер, алим, з узаан, жигдбайдал, нягт, пастеризацид
Үр дүн
Манай орны нөхцөлд өргөн хэрэглэж байгаа нийлэг материалуудын дотрос полиэтилен хальсны шинж чанаруудыг судалж, түүнд боож савлаж болох хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрлийг тоймлон тогтоов. 20-25% чийглэгтэй жишсэн бүтээгдэхүүний хадгалах хэм, полиэтилен хальсанд хадгалах хугацаа 2-н хамаарлыг туршилтаар тогтоож хадгалах хэм 3 дахин нэмэгдэхэд хадгалагдах хугацаа 2 дахин богиносдогийг тогтоов. Харин тухайн бүтээгдэхүүнийг савлах зориулалтын нэмэлт боловсруулалт хийж үйлдвэрлэсэн сайжруулсан полиэтиленд бүтээгдэхүүний хадгалах хугацаа 4 дахин уртасдгийг тогтоов.
Удирдагч