Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монгол малын махны үнэт чанар



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар : 21/20084

Төслийн төрөл : Сэдэвт ажил

Хугацаа: 2007-2008

Санхүүжилт: 15,000.0 мян.төг

Түлхүүр үг : булчин, өөхлөг эд, фосфор, кали, магни, кальци, төмөр,

Үр дүн

1. Махны хүнсний үнэт чанарын үзүүлэлтүүд

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Энхтуяа Б. Proximate composition and fatty acid profile of the mongolian indigenous goat edible tissues , -Дорнод Сибирийн технологийн их сургууль, сборник научных трудов, серия: "Химия и биологически активные вещества природного происхождения"выпуск 14 103-106х 2009 Дэлгэрэнгүй
2 Энхтуяа Б. Жирнокислотный состав липидов мяса двугорбых верблюдов , -Мясная индустрия, Май/, 68-69с. 2009 Дэлгэрэнгүй
3 Мөнхзаяа Х Энхтуяа Б. Жирнокислотный состав жировой ткани мелкого рогатого скота , Качество как условие повышения конкурентоспособности и путь к устойчивому развитию Материалы I международной научно-практической конференции, Улан-Удэ 168-171 с. 2009 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Энхтуяа Б. Үхрийн махны тосны хүчлийн бүрдэл: - Эрүүл хүнс олон улсын хурлын илтгэлийн эмхэтгэл, - Дарханы технологийн сургууль -56-58х 2006 Дэлгэрэнгүй
2 Энхтуяа Б. Липид: -Шинжлэх ухаан, танин мэдэхүй сэтгүүл ?3, 26-28 2007 Дэлгэрэнгүй
3 Энхтуяа Б. Малын махны эрүүл мэндийн ач холбогдол: - ШУТИС-ийн Эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл, ¹1/91 83-87х 2007 Дэлгэрэнгүй
4 Энхтуяа Б. Адууны булчин ба өөхлөг эдийн тосны хүчлийн бүрдлийн судалгаа , -ШУТИС-ийн Эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл, ?3/100 71-74х 2008 Дэлгэрэнгүй
5 Энхтуяа Б. Бод малын махны липидийн исэлдэлтийн судалгаа: -"Хүнсний аюулгүй байдал-Эрүүл мэнд" сургалт-семинарын илтгэлийн эмхэтгэл, УБ хотын Захирагчийн ажлын алба 14-17х 2008 Дэлгэрэнгүй
6 Энхтуяа Б. Мах, махан бүтээгдэхүүний хэрэглээний чиг хандлага:, -Хүн ба хүнс сэтгүүл ¹4 (70), 18х 2008 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Enkhtuya B. Optimal utilization of edible meat by-products , -The 3rd Internatioanal Conference on Chemical Investigation & Utilization of Natural Resources, Ulaanbaatar pp161-162 2008 Дэлгэрэнгүй
2 Enkhtuya B, Atarbayasgalan N. Levels of selected heavy metals in small ruminants meat and by-products: - Proceedings of 3rd international symposium in Chemistry, "Chemistry and Food Safety - ". Ulaanbaatar pp. 111-112 2008 Дэлгэрэнгүй
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Энхтуяа Б. Жирнокислотный состав мяса яков: - Основные направления функционального питания и безопасность пищевых продуктов Всероссийская научная молодежная конференция, Улан-Үдэ 70-71стр 2006 Дэлгэрэнгүй
2 Энхтуяа Б Хонгор А Болормаа С Ганчимэг З. Бэлчээрийн малын махны липидийн өөрчлөлтийн судалгаа: -ХБТС-ийн эрдэм шинжилгээний хурлын илтгэлийн эмхэтгэл, УБ 82-87х 2007 Дэлгэрэнгүй
3 Энхтуяа Б. Бог малын махны липидийн өөрчлөлтийн судалгаа , - Хүнсний чанарын баталгаат байдал эш хурлын илтгэлийн эмхэтгэл, ХБТС, УБ 6-9х 2008 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД