Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Сүү, мах боловсруулах үйлдвэрийн дайвар, хаягдал бүтээгдэхүүний уургийн физик химийн шинж чанарын онцлогийг харгалзан биоидэвхит нэгдлийг гарган авах техно химийн үндэслэлийг боловсруулах



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : Сэдэвт ажил

Хугацаа: 2015-2018

Санхүүжилт: 45,000.0 мян.төг

Түлхүүр үг : Исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн, дрожжи, шар сүү, βлактоглобулин, хүчлийн казейн, чиглэсэн үйлчилгээтэй хүнсний бүтээгдэхүүн

Үр дүн

- Дотоодод- 1 өгүүлэл
- Патент/Шинэ бүтээгдэхүүний гэрчилгээ – 1
- Дотоодод – 5
- 2 жижиг цехийн ТЭЗҮ боловсруулсан
- Боловсруулсан зөвлөмж -1

Удирдагч


Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Б.Очирхуяг Хүнсний бүтээгдэхүүний тээвэрлэлт, хадгалах горимыг сайжруулах, гарч болзошгүй хүндрэлээс сэргийлэх талаар зөвлөмж 2018 Дэлгэрэнгүй
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Баянжаргал Очирхуяг Исгэлэн шар сүүний ундаа. 2019 Дэлгэрэнгүй
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Баянжаргал Очирхуяг Казейн үйлдвэрлэх цехийн ТЭЗҮ. 2018 Дэлгэрэнгүй
2 Баянжаргал Очирхуяг Шар сүүний “Гипоаллергеник” ундаа цехийн ТЭЗҮ 2018 Дэлгэрэнгүй
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Б. Сод-Эрдэнэ, Б. Очирхуяг, Ж. Хулан Исгэлэн СҮҮ, СҮҮН БҮТЭЭГДЭХҮҮНЭЭС ҮЙЛДВЭРЛЭЛИЙН АШИГТАЙ ДРОЖЖИЙН ШТАММ ГАРГАЖ АВАХ БА МОЛЕКУЛ АНГИЛАЛ ЗҮЙН СУДАЛГАА. 2016 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 О. Номуун, Б. Очирхуяг, М. Цогбадрах “Хэт авиан үйлчлэлээр β-лактоглобулин уургийн бүтэц шинж чанарыг өөрчлөх нь” МУИС, ШУС, БУС-ын Биологийн тэнхимийн Бакалаврын оюутны эрдэм шинжилгээний хурал, I-р байр, 2018. Дэлгэрэнгүй
2 Г. Сондор, Б. Очирхуяг "Монголын уламжлалт исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүнээс Kluyveromyces marxianus-г ялган авах" 2017 Дэлгэрэнгүй
3 Г. Сондор, Б. Очирхуяг "Монголын уламжлалт исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүнээс Kluyveromyces marxianus-г ялган авах" 2017 Дэлгэрэнгүй
4 Г. Сондор, Баянжаргал Очирхуяг “Монголын уламжлалт исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүнээс Kluyveromyces marxianus-г ялган авах, түүнийг тэжээлийн үнэт чанар бүхий шар сүүн ундаа гарган авахад ашиглах боломжийг судлах” ШУТИС, ҮТС-ийн Биотехнологи, шим тэжээлийн салбар 2018 Дэлгэрэнгүй
5 О. Номуун, Б. Очирхуяг, М. Цогбадрах “Хэт авиан үйлчлэлээр β-лактоглобулин уургийн бүтэц шинж чанарыг өөрчлөх нь” 2018 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД