Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Кальцийн бэлдмэл, өндгөн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар : 9071035110

Төслийн төрөл : Инновацийн төсөл

Хугацаа: 2018-2020

Санхүүжилт: 90,000.0 мян.төг

Түлхүүр үг : шар сүүтэй талх, боловсруулсан уураг, карри, турмерик, шохойлог хальс

Үр дүн

Удирдагч


Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Кальцийн бэлдмэл 2018 Дэлгэрэнгүй
2 С.Нарандэлгэр Кальциар баяжуулсан талх 2018 Дэлгэрэнгүй
3 С.Нарандэлгэр Боловсруулсан өндөгний цагаан уураг 2019 Дэлгэрэнгүй
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Өндөгний хальсаар кальцийн бэлдмэл бэлтгэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
2 Кальциар баяжуулсан талх үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
3 С.Нарандэлгэр Баяжуулж боловсруулсан өндөгний цагаан уураг үйлдвэрлэх технологийн заавар 2018 Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Өндөгний боловсруулсан цагаан уураг үйлдвэрлэх арга 2018 Дэлгэрэнгүй
2 Кальцийн бэлдмэл гарган авах арга 2018 Дэлгэрэнгүй
3 Кальциар баяжуулсан талх үйлдвэрлэх арга 2018 Дэлгэрэнгүй
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 С.Нарандэлгэр, , Б.Тамир. Исследование технологии получения препарата кальция. III всероссийская научно-практическая конференция “Техника и технологии продуктов питания, Наука, образование, достижения, инновации” ВСГУТУ. г.Улан-Удэ. 2018 Дэлгэрэнгүй
2 С.Нарандэлгэр, , Б.Тамир. “Исследование технологии получения препарата кальция” Дэлгэрэнгүй
3 С.Нарандэлгэр,, Б.Тамир. Исследование усвоения кальция яичной скорлупы. ТДС-ийн багш 5нарын 2018 Дэлгэрэнгүй
4 С.Нарандэлгэр, Б.Тамир Исследование технологии получения препарата кальция. 2018 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Narandelger.S., , Tamir. B., Narangerel.Ch., Erkigul.B. The Technologycal Study to Improve Calcium Absorption of Eggshell, Дэлгэрэнгүй
2 С.Нарандэлгэр, Б.Тамир. Өндөгний шохойлог хальсны кальцийн шимэгдэлтийг сайжруулах технологийн судалгаа, ТДС-ийн багш нарын “Хүнсний шим судлал-2017” эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. х. 100-111 Дэлгэрэнгүй
3 С.Нарандэлгэр, , Б.Тамир, Кальциар баяжуулсан талх үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. Дэлгэрэнгүй
4 с.нарандэлгэр Шинэ бүтээгдэхүүний танилцуулга-Өндөгний цагаан уурган бүтээгдэхүүн. 2018 Дэлгэрэнгүй
5 Б.Номин-Эрдэнэ, , О.Бүжинлхам. Кальциар баяжуулсан талх үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. 2018 Дэлгэрэнгүй
6 С.Нарандэлгэр,, Б.Тамир. Шинэ бүтээгдэхүүний танилцуулга-Өндөгний шохойлог хальсаарбэлтгэсэн кальцийн бэлдмэл. Өндөгний цагаан уурган бүтээгдэхүүн. 2018 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Б.Номин-Эрдэнэ, , О.Бүжинлхам, С.Нарандэлгэр, , Б.Тамир. Кальциар баяжуулсан талх үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. 2018 Дэлгэрэнгүй
2 С.Нарандэлгэр, , Б.Тамир. Шохойлог хальсны кальцийн шимэгдэлтийг сайжруулах технологийн судалгаа, Дэлхийн хүнсний өдрийг тохиолдуулан ХХААХҮЯ-аас зохион байгуулсан 2018 Дэлгэрэнгүй
3 Б.Номин-Эрдэнэ, , О.Бүжинлхам, С.Нарандэлгэр, , Б.Тамир. Кальциар баяжуулсан талх үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. 2018 Дэлгэрэнгүй
4 Тахианы өндөгний цагаан уургийг турмерикаар баяжуулан боловсруулах технологийн судалгаа. 2019 Дэлгэрэнгүй
5 С.Нарандэлгэр, , Б.Тамир, , М.Мөнхцэцэг Кальцийн бэлдмэл, өндгөн бүтээгдэхүүний технологийн судалгааны дүнгээс 2019 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл

1. Хүн ба хүнс: Хүнсчдийн холбооны улирал тутмын сэтгүүл.-2016, No3 (101)
2.Баатарбилэг.Ц. Өдөр бүр өндөг /Ц.Баатарбилэг; Ред. С.Цэндсүрэн,-УБ.,.: хэвлэлийн газар, 2012.-194х
3.Энхтуяа.Б, Хүнсний зохистой хэрэглээний үндэс./ Б.Энхтуяа. ,-УБ. 2002 он, .-265х
4.Батсүх.Ц. Зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс. /Ц.Батсүх, Ред Л.Дамдинсүрэн,-УБ Мөнхийн үсэг, 2011 он.-218-220х
5.Одбаяр.Ц. Хоолны технологийн үндэс. /Ц.Одбаяр, -УБ, 2007 он
6.Тамир Баасанхүүгийн. Кальциар баяжуулсан талхан бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа. Хүнс судлалын магистрын зэрэг горилсон бүтээл; /Э/ш-ний удирдагч д-р Ц.Одбаяр.-2018 он.-80х
7.Төмөрбагана Сугадаржавын. Ретиний хүчил-хамааралт ясны сийрэгжилтэнд тунгалаг-5 -ын үзүүлэх нөлөө. Анагаах Ухааны д-рын (Ph.D) зэрэг горилсон диссертаци:/ Э/ш-ний удирдагч д-р Д.Цэрэндагва ба бус.-УБ.,-2013.-116х
8.Food and Drug Administration (FDA) (2012a) CFR-Code of Federal Regulations Title 21 Part 160: Eggs andEgg Products
9.Галиндэв.Б. Цэрэнсүрэн.Х Лабораторийн амьтан судлал /Б.Галиндэв,.Б.Цэндсүрэн,-УБ, Удамсоёл, 2017он.-104-107х
10.Li Baofeng, Yuan Zhi, Chen Bei. Characterisation of a rabbit osteoporosis model induced by ovariectomy and glucocorticoid. Acta Orthopaedica. 2010 Jun; 81(3): 396–401, Published online 2010 May 21.doi:10.3109/17453674.2010.483986
11.Ауэрман. Л.Я. Технология хлебопекарного производства /Ауэрман.Л.Я;Ред Ройтер.И.М. ,-Москва, Легкая и пищевая промышленность 2009г.-379-380 стр
12.Халтай. Ш., Цэцэгээ Д. Хүнсний зарим түүхий эд судлал /Ш.Халтай, Д.Цэцэгээ,-Ред Я.Алтанцэцэг УБ, Өнгөт Од, 2007он.-10-21х, 169-176х
13.Цэнджав Д, Ясны сийрэгжилтэнд жоншны бэлдмэлийн үзүүлэх үйлдлийг судалсан дүн. Анагаах Ухааны докторын зэрэг горилсон диссертаци:/Э/ш-ний удирдагч д-р С.Сээсрэгдорж.-УБ.,-2012.-131х
14.Vijole Bradauskiene, Kristina Montrimaite,Elena Moscenkova, Facilities of bread enrichment with calcium by using eggshell powder, April 2017DOI:10.22616/foodbalt.2017.014Conference: 11th Baltic Conference on Food Science and Technology “Food science and technology in a changing world”
15.Цэрэв. Х. Гистологийн сурах бичиг. /Х.Цэрэв., Ред М.Төмөржав,-УБ. 1961.-344-345х
16.ГОСТР 53438-2009 Сыворотка молочная. Технические условия
17.Грошева. Л.В, Родионова.Н.С. Влияние механоактивации на растворимость кальции яичной скорлупы;журнал Российской академии “Успехи современного естествознания” .-М. No10.2017
18.ХХААХҮЯ-ны мэдээ https://www.mofa.gov.mn/new/images/banners/monitoring/2015moriin.pdf
19.Ясны эрүүл мэндийн судалгааны тойм https://www.imsociety.org/wp-content/uploads/2021/10/White-Paper-Mongolian.pdf
20.Адуу кальцийн бэлдмэл, https://aduu-brand.mn/mn/show/14.html
21.Яйци куриное-химический состав, калорийность // www.iamcook.ru/products/egg
22.Sanovo Technology Group // www.sanovogroup.com
23.Зууш, соус, амттан // https://vkusnoe-da.ru/mn/
24.Ясны сийрэгжилтийн тухай // http://nsp.mn/yasnii_siiregjilt.html/
25.Кальций-ионы здоровья. IV международный конкурс старшеклассников “Химия-основа жизни” // https://www.ozon.ru/context/detail/id/140463609/

Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД