Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Биологийн идэвхтэй сүүн хүчлийн нянг сувиллын сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлд ашиглах нь



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУА грант

Хугацаа: 2015-2016

Санхүүжилт: 5000.00 мян.төг

Түлхүүр үг : Сүүн хүчлийн савханцар, антогонист, бактери, уурагт сүүн бүтээгдэхүүн

Үр дүн

1.Исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүнээс ялгаж, антогонист, тэсвэрт чанар, уурагт бүтээгдэхүүний технологийн тохиромжоор нь сонгон шалгаруулсан сүүн хүчлийн савханцарыг шингэн сүүнд үржүүлэн олшруулж, шүүх замаар бактерийн массын өтгөрмөл буюу пробиотик аарц гарган авч, хөлдөөж хадгалах боломжийн талаар үнэлэмж өгөв.
2.Малчин өрхийн уламжлалт бяслаг хийдэг эхний шатанд тусгайлан сонгож,шалгаруулсан сүүн хүчлийн савханцарын нутгийн (Lactobacillus helveticus44 c -ийн жишээгээр) омогийн хөрөнгөөр (Lactobacillus helveticus 44С -ийн жишээн дээр) бяслаг хийх сүүний рН -ийг хүчиллэгжүүлж, Реннин ферментийн үйлчилэлийн дор зөөлөн бяслаг гарган авч вакум аргаар савлах лабораторийн шийдлийг сорьж магадлав.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Б.Хандсүрэн, Ж.Дүгэрсүрэн, Ш.Дэмбэрэл Исэг цагаан идээнээс ялгасан сүүн хүчлийн савханцрын шинж чанарын судалгаа 2017 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Sh. Demberel , J. Dugersuren, Watanabe. Koichi Diversity of Lactic acid bacteria and yeast in the Mongolian fermented milk products is a rich source for probiotic strains 2016 Дэлгэрэнгүй
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД