Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар : 960009
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 2007-2009
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : Гоёо, хөмөл, хошуу тариа, хушны самар, талх, ягаан цээнэ, мэхээр, чацаргана
Үр дүн
1. Хужир шүү, жамц давс зэрэг эрдэст түүхий эдийн биохими, физик-технологи, биологийн идэвхт шинж чанар
2. .Хушны самрын бүтэц, найрлага
3. Цээнэ, мэхээр, гишүүнэ, сараана, хөмөл зэрэг ургамлын найрлага
4. Эх орны байгалийн цэвэр түүхий эд ашиглан нэмэлт бүтээгдэхүүн гарган авах технологи
5. Эх орны байгалийн цэвэр түүхий эд болох хошуу тарианд суурилсан бүтээгдэхүүн
6. Хүн амын дунд эрдсийн солилцооны түвшин тогтоох, эрдсийн нэмэлт бүтээгдэхүүний хоол боловсруулах замаар шимэгдэх үйл явцыг судлах, эмнэл зүйн туршилт явуулах
7. Эрдсийн нэмэлт бүтээгдэхүүний хагас үйлдвэрлэлийн туршилт явуулах, техникийн баримт бичиг боловсруулах
8. Эрдсийн нэмэлт бүтээгдэхүүний бага оврын үйлдвэрийн ТЭЗҮ, зураг төсөл боловсруулах