Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Эх орны байгалийн цэвэр түүхий эд ашиглан хоол боловсруулах үйл ажиллагааг сайжруулах ба ясны сийрэгжилтээс сэргийлэх үйлчлэл бүхий хүнсний нэмэлт, сайжруулагч гарган авах технологи



Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар : 960009

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 2007-2009

Санхүүжилт: мян.төг

Түлхүүр үг : Гоёо, хөмөл, хошуу тариа, хушны самар, талх, ягаан цээнэ, мэхээр, чацаргана

Үр дүн

1. Хужир шүү, жамц давс зэрэг эрдэст түүхий эдийн биохими, физик-технологи, биологийн идэвхт шинж чанар
2. .Хушны самрын бүтэц, найрлага
3. Цээнэ, мэхээр, гишүүнэ, сараана, хөмөл зэрэг ургамлын найрлага
4. Эх орны байгалийн цэвэр түүхий эд ашиглан нэмэлт бүтээгдэхүүн гарган авах технологи
5. Эх орны байгалийн цэвэр түүхий эд болох хошуу тарианд суурилсан бүтээгдэхүүн
6. Хүн амын дунд эрдсийн солилцооны түвшин тогтоох, эрдсийн нэмэлт бүтээгдэхүүний хоол боловсруулах замаар шимэгдэх үйл явцыг судлах, эмнэл зүйн туршилт явуулах
7. Эрдсийн нэмэлт бүтээгдэхүүний хагас үйлдвэрлэлийн туршилт явуулах, техникийн баримт бичиг боловсруулах
8. Эрдсийн нэмэлт бүтээгдэхүүний бага оврын үйлдвэрийн ТЭЗҮ, зураг төсөл боловсруулах

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 С,Нарандэлгэр “Талхны чанарт гоёо, хөмүүлийн үзүүлэх нөлөөллийн судалгаа” сэдэвт нэг сэдэвт бүтээл ШУТИС. он 2008 Дэлгэрэнгүй
2 Цэцгээ Д Цэндээ Б. Сульхир- хүнс, эмчилгээ, экологийн ач холбогдол бүхий амуу тариа.–УБ: ШУТИС-Хэвлэлийн үйлдвэр сургалтын төв – 52 х. – ISBN 978-99929-66-58-0 /ном/ 2008 Дэлгэрэнгүй
3 Цэцгээ Д "Ургамлын гаралтай түүхий эд боловсруулах технологийн шинжлэх ухааны үндэслэл" Манай эрдэмтэд 43-р боть, –УБ: ШУТИС-Хэвлэлийн үйлдвэр сургалтын төв – 232 х. –ISBN 978-99929-66-72-6. 2009 Дэлгэрэнгүй
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ясны сийрэгжилтэнд зориулсан Б.И.Х.Нэмэлт Дэлгэрэнгүй
2 Хөмөлийн бэлдмэл, баяжуулсан талх З.Гоёоны бэлдмэл, баяжуулсан талх Дэлгэрэнгүй
3 Хошуу тарианы исгэлэн бүтээгдэхүүн Дэлгэрэнгүй
4 Хошуу тарианы болгосон бэлдмэл Дэлгэрэнгүй
5 Ургамлын гаралтай цайны бэлдмэл Дэлгэрэнгүй
6 Чихрийн шижин өвчинд зориулсан Б.И.Х.Нэмэлт Дэлгэрэнгүй
7 Хушны самраар баяжуулсан гурилан бүтээгдэхүүн Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ясны сийрэгжилтэнд зориулсан Б.И.Х.Нэмэлт үйлдвэрлэх технологи Дэлгэрэнгүй
2 Хөмөлийн бэлдмэл, баяжуулсан талх үйлдвэрлэх технологи З.Гоёоны бэлдмэл, баяжуулсан талх үйлдвэрлэх технологи 4Хошуу тарианы исгэлэн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи б.Хошуу тарианы болгосон бэлдмэл үйлдвэрлэх технологи б.Ургамлын гаралтай цайны бэлдмэл үйлдвэрлэх технологи Дэлгэрэнгүй
3 Чихрийн шижин өвчинд зориулсан Б.И.Х.Нэмэлт үйлдвэрлэх технологи Дэлгэрэнгүй
4 Хушны самраар баяжуулсан гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэхтехнологи Дэлгэрэнгүй
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 " Талх, талхны төрлийн бүтээгдэхүүн " MNS4661- 2009 Дэлгэрэнгүй
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 1 Хөмүүлтэй талх үйлдвэрлэх технологийн заавар 2 Гоёотой талх үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 " Хошуу будааны исгэлэн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх арга" ( № 1796) Дэлгэрэнгүй
2 " Гоёотой талх " ( № 1217) 3 "Хөмөлтэй талх хийх арга" ( №1397) Дэлгэрэнгүй
3 " Хошуу будааны түргэн болцот бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх арга" ( № 1795) Дэлгэрэнгүй
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Хөмөл боловсруулж нэмэлт, сайжруулах үйлдвэрлэх жижиг үйлдвэрийн ТЭЗҮ Дэлгэрэнгүй
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Tsetsegee Dorj Tsetsegmaa Ravjindamba " Country report (Mongolia and Tea)" Hunan Agricultural University. International Training Workshop of Tea Fine Processing Technology9 2008 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Цэцгээ Д Энхцэцэг Э Чимидцогзол А “Хүнсний зэрлэг ургамлаас гарган авсан эслэг, эрдсийн бэлдмэлийн судалгаа” Хан хөгшин хайрханы химич эрдэмтэн А. Чимидцогзолын бүтээлийн дээжис- эмхэтгэл. –УБ.: -. –хуу. 50-57. 2007 Дэлгэрэнгүй
2 Цэцгээ Д Цэцэгмаа Р Эрдэнэчимэг О. " Хошуу тарианы исгэлэн бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа. " Хүнс судлал-. ЭШБага хурлын эмхэтгэл. –УБ.: -. хуу. 88-97. 2007 Дэлгэрэнгүй
3 Цэцгээ.Д Цэцэгмаа.Р "Хошуу тарианы болгосон бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. " ШУТИС.ЭШБЭмхэтгэл , №4/94, 90-94х 2007 Дэлгэрэнгүй
4 С.Нарандэлгэр, Д.Цэцгээ " Хөмүүлтэй талхны эрдэс бодисын агууламжийн судалгаа" ХБТС-ийн эрдэм шинжилгээний хурлын эмхэтгэл он, хуу. 39-42 2007 Дэлгэрэнгүй
5 С.Нарандэлгэр, Д.Цэцгээ " Хөмүүлтэй талхны химийн найрлагын судалгаа" ХТК-ийн багш нарын эрдэм шинжилгээний хурлын эмхэтгэл он 2007 Дэлгэрэнгүй
6 Цэцгээ Д Цэцэгмаа Р Эрдэнэчимэг О. "Хошуу тарианы исгэлэн бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа. " ШУТИС. ЭШ-ний бүтээлийн эмхэтгэл. -. №4/94. хуу.90-94 2007 Дэлгэрэнгүй
7 С.Нарандэлгэр, Д.Цэцгээ "Хөмүүлтэй талхны чанар, химийн найрлагын судалгаа" ШУА, Хими, хими технологийн хүрээлэн эрдэм шинжилгээний хурлын эмхэтгэл он, хуу. 57-61 2007 Дэлгэрэнгүй
8 С.Нарандэлгэр, Д.Цэцгээ " Тэжээллэг чанарыг нэмэгдүүлсэн талхны химийн найрлагын судалгаа" ШУТИС. Эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл 4/94, хуу. 78-82 2007 Дэлгэрэнгүй
9 С.Нарандэлгэр, Д.Цэцгээ " Гоёо, хөмүүл нэмсэн талхны зуурмагийн реологийн шинж чанарын судалгаа" Хүн ба хүнс сэтгүүл . №2, хуу. 31-32 2008 Дэлгэрэнгүй
10 С.Нарандэлгэр, Д.Цэцгээ "Гоёо, хөмүүл нэмсэн талхыг хадгалах үеийн чанарын өөрчлөлтийн судалгаа" ШУТИС. Эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл 5/102 2008 Дэлгэрэнгүй
11 Цэцгээ Д Цэцэгмаа Р. " Хошуу тарианы хивгэн дээр суурилсан исгэлэн бүтээгдэхүүний жор орцын оновчлол. " //ШУТИС. ХБТС. “Хүнс судлал ” ЭШХурлын бүтээлийн эмхэтгэл. -. хуу.83-89. 2009 Дэлгэрэнгүй
12 Цэцгээ Д Цэцэгмаа Р Дэлгэрмөрөн Д. " Хошуу тарианы исгэлэн бүтээгдэхүүний тэжээллэг чанарын судалгаа. " //ШУТИС. ХБТС. “Хүнс судлал ” ЭШХурлын бүтээлийн эмхэтгэл. -. хуу.164-168. 2009 Дэлгэрэнгүй
13 Цэцгээ Д Хүрэлцэцэг П Амбага М Чимгээ Ц Сосорбурам Долгор С." Чихрийн шижин өвчний үед хэрэглэх хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүний фармакологийн судалгаа. " //ШУТИС. ХБТС. “Хүнс судлал ” ЭШХурлын бүтээлийн эмхэтгэл. -. хуу.201-206. 2009 Дэлгэрэнгүй
14 Цэцгээ Д Цэцэгмаа Р ." Хошуу тарианы хивгэн дээр суурилсан исгэлэн бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа" Хүн ба хүнс сэтгүүл . №2(72), хуу. 25-26 2009 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 1 Цэцгээ Д Энхцэцэг Э Чимидцогзол А “Хүнсний зэрлэг ургамлаас гарган авсан эслэг, эрдсийн бэлдмэлийн судалгаа” Хан хөгшин хайрханы химич эрдэмтэн ЭШ-ний бага хурал оны 2 Цэцэгмаа Р Эрдэнэчимэг О Хошуу тарианы исгэлэн бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа. Хүнс судлал-. ЭШБага хурал. УБ. - 3 Цэцгээ.Д Цэцэгмаа.Р Хошуу тарианы болгосон бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. ШУТИС.ЭШБХурал , 4 С.Нарандэлгэр Д.Цэцгээ Хөмүүлтэй талхны эрдэс бодисын агууламжийн судалгаа” ХБТС-ийн эрдэм шинжилгээний хурал. он 5 С.Нарандэлгэр Д.Цэцгээ Хөмүүлтэй талхны химийн найрлагын судалгаа ХТК-ийн багш нарын эрдэм шинжилгээний хурал. он 6 С.Нарандэлгэр Д.Цэцгээ Хөмүүлтэй талхны чанар, химийн найрлагын судалгаа ШУА, Хими, хими технологийн хүрээлэн эрдэм шинжилгээний хурал. он 7 С.Нарандэлгэр Д.Цэцгээ Тэжээллэг чанарыг нэмэгдүүлсэн талхны химийн найрлагын судалгаа ШУТИС. Эрдэм шинжилгээний бага хурал 2007 Дэлгэрэнгүй
2 Цэцгээ Д Цэцэгмаа Р Эрдэнэчимэг О “ Хошуу тарианы исгэлэн бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа”. ШУТИС. ЭШ-ний бага хурал. -2008. 9 С.Нарандэлгэр Д.Цэцгээ “Гоёо, хөмүүл нэмсэн талхыг хадгалах үеийн чанарын өөрчлөлтийн судалгаа” ШУТИС. Эрдэм шинжилгээний бага хурал. 2008. 10 Цэцгээ Д Цэцэгмаа Р Хошуу тарианы хивгэн дээр суурилсан исгэлэн бүтээгдэхүүний жор орцын оновчлол. /ШУТИС. ХБТС. “Хүнс судлал 2009” ЭШБХурал. -2009 11 Цэцгээ Д Цэцэгмаа Р Дэлгэрмөрөн Д. Хошуу тарианы исгэлэн бүтээгдэхүүний тэжээллэг чанарын судалгаа. /ШУТИС. ХБТС. “Хүнс судлал 2009” ЭШХурал. -2009. 12 Цэцгээ Д Хүрэлцэцэг П Амбага М Чимгээ Ц Сосорбурам Долгор С. Чихрийн шижин өвчний үед хэрэглэх хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүний фармакологийн судалгаа. /ШУТИС. ХБТС. “Хүнс судлал 2009” ЭШХурал. -2009. 13 С.Нарандэлгэр Д.Цэцгээ Хөмүүлтэй талхны эрдэс бодисын агууламжийн судалгаа ХБТС-ийн эрдэм шинжилгээний хурал. он 2007 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД