Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Бодисын солилцоог дэмжих үйлчлэл бүхий цагаан идээний технологи, хөрөнгийн цэвэр өсгөврийн сан



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 2004-2006

Санхүүжилт: 12600000 мян.төг

Түлхүүр үг : Сүү, пробиотик, пребиотик, сүүнхүчлийн бактери, дрожж, зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс, биосорбент, аарц, ааруул, ээзгий, кальци, аминдэмийн нэмэлттэй сүү, Сүү, пробиотик, пребиотик, сүүнхүчлийн бактери, дрожж, зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс, биосорбент, аа

Үр дүн

1.Сүүн хүчлийн бактери, хүнсний дрожжийн омгийн зарим цэвэр өсгөвөр
2.Сонгосон цэвэр өсгөврийг ашиглан хөрөнгө бэлтгэх технологи
3.Цэвэр өсгөврийн хөрөнгийг үйлдвэрт ашиглах, тодорхой бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи
4.Цэвэр өсгөврийн лабораторийн цуглуулга
5.Сүүн уургийн баяжмалын технологи
6.Пребиотик сүүн бүтээгдэхүүний технологи бий болгох
7.Биологийн идэвхт бодисоор баяжуулсан бүтээгдэхүүний технологи

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 " Дэм " сүүн бүтээгдэхүүн / байгууллагын стандарт / Дэлгэрэнгүй
2 " Сүүн шим " сувиллын бүтээгдэхүүн / байгууллагын стандарт / Дэлгэрэнгүй
3 " Золбоо " сүүн бөсмөг / байгууллагын стандарт / Дэлгэрэнгүй
4 " Сүүн уураг " сувиллын бүтээгдэхүүн / байгууллагын стандарт / Дэлгэрэнгүй
5 . " Тэжээл " йогурт / байгууллагын стандарт / Дэлгэрэнгүй
6 " Нялхас " тараг / байгууллагын стандарт Дэлгэрэнгүй
7 Йогуртын хөрөнгө / байгууллагын стандарт Дэлгэрэнгүй
8 Тарагийн хөрөнгө / байгууллагын стандарт Дэлгэрэнгүй
9 " Сувд " аминдэмээр баяжуулсан сүү. / байгууллагын стандарт / Дэлгэрэнгүй
10 Кальциар баяжуулсан ундны сүү үйлдвэрлэх / байгууллагын стандарт / Дэлгэрэнгүй
11 Сүү сүүн бүтээгдэхүүн " Биосорбент " техникийн шаардлага. MNS 5521: 2005 Дэлгэрэнгүй
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Кальциар баяжуулсан сүү үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
2 Ундны аминдэмээр баяжуулсан сүү үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
3 " Тэжээл " йогурт үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
4 " Нялхас " тараг үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
5 Тарагийн хөрөнгө үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
6 Йогуртын хөрөнгө үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
7 " Сүүн уураг " сувиллын бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
8 " Дэм " сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
9 " Сүүн шим " бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
10 " Золбоо " сүүн бөсмөг бэлтгэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ингэний сүүний ааруул " Camelast " үйлдвэрлэх арга. № 1362 Дэлгэрэнгүй
2 Ингэний ариутгасан сүү " Camelast " үйлдвэрлэх арга. № 1363 Дэлгэрэнгүй
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 С.Дэлгэрмаа, Ц.Энхтуул, Б.Даваадорж Выделение и идентификация чистых культур дрожжей, сбраживающих лактозу Хүнсний технологи.чанарын систем, Олон улсын ЭШ бага хурлын илтгэлийн хураангуй, х.77-78 2004 Дэлгэрэнгүй
2 Ц.Энхтуул, С.Дэлгэрмаа Lactobacillus, Streptococcus-ийн төрлийн бактерийн нутгийн омгийн зарим шинж чанарын харьцуулсан судалгаа Хүнсний технологи.чанарын систем, Олон улсын ЭШ бага хурлын илтгэлийн хураангуй, УБ .: х.87-89 2004 Дэлгэрэнгүй
3 С.Дэлгэрмаа, Ц.Энхтуул, Б.Даваадорж Выделение и идентификация чистых культур дрожжей, сбраживающих лактозу Food technologies and quality systems, The plenary and technical lectures, Internationa] conference Ulaanbaatar p.149-150 2004 Дэлгэрэнгүй
4 Ц.Энхтуул, С.Дэлгэрмаа Lactobacillus, Streptococcus-ийн төрлийн бактерийн нутгийн омгийн зарим шинж чанарын харьцуулсан судалгза Food technologies and quality systems, The plenary and technical lectures, International conference Ulaanbaatar p. 213-214 2004 Дэлгэрэнгүй
5 С.Дэлгэрмаа, В.Баасанжаргал, Б. Хулан Выделение местных штаммов дрожжей, сбраживающих лактозу В журнале: Естественные и технические науки №5/19/, стр.151-152 2005 Дэлгэрэнгүй
6 С.Дэлгэрмаа, В.Баасанжаргал, Б. Хулан Характеристика дрожжей испольэуемых в качестве заквасок бродильных приозводств в условиях Монголии В журнале: Естественные и технические науки №5/19/, стр. 152-153 2005 Дэлгэрэнгүй
7 Р.Индра, Ц.Батсүх , The development of milk processing technology for pastoral livestock conditions in Mongolia International conference .09.Э4 2006 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Л.Дамдинсүрэн Монгол улсын сүү, цагаан идээний үйлдвэрлэлийн бодит байдал, хөгжлийн асуудлууд "Цагаан идээ-технологи-хэрэглээ" ХБТС-ийн 10 жилийн ойд зориулсан онол практикийн бага хурал12.01 2005 Дэлгэрэнгүй
2 Ц.Энхтуул, С.Дэлгэрмаа, В.Баасанжаргал Исэг ундаанэас ялгасан лактоз задлагч дрожжийн микробиологийн судалгаа ШУТИС, ЭШ-ний бичиг УБ, №1/74, х.191-195 2005 Дэлгэрэнгүй
3 Ц.Энхтуул, Ч.Цэнд-Аюуш, А. Оюун-Эрдэнэ Нутгийн омгийн сүүн хүчлийн бактерийн цэвэр өсгөврөөр бэлтгэсэн хөрөнгөний микробиологийн судалгааны дүн ШУТИС, ЭШ-ний бутээлийн эмхэтгэл. УБ №6/77, х.140-145 2005 Дэлгэрэнгүй
4 Ц.Энхтуул, С.Дэлгэрмаа, Ч.Цэнд-Аюуш Цэвэр өсгөврийн хөрөнгийг исэг цагаан идээний үйлдвэрлэлд ашиглах нь ШУТИС, ЭШ-ний бүтээлийн эмхэтгэл. УБ.. №6/78. х. 71-76 2005 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ц.Энхтуул, С.Дэлгэрмаа Lactobacillus, Streptococcus-ийн төрлийн бактерийн нутгийн омгийн зарим шинж чанарын харьцуулсан судалгаа Хүнсний технологи.чанарын систем, Олон улсын ЭШ бага хурал, ШУТИС, ХБТС, УБ 9-рсар 2004 Дэлгэрэнгүй
2 Р.Индра, Ц.Батсүх , The development of milk processing technology for pastoral livestock conditions in Mongolia International conference .09.04 2006 Дэлгэрэнгүй
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Л.Дамдинсүрэн Монгол улсын сүү, цагаан идээний үйлдвэрлэлийн бодит байдал, хөгжлийн асуудлууд "Цагаан идээ-технологи-хэрэглээ" ХБТС-ийн 10 жилийн ойд зориулсан онол практикийн бага хурал12.01 2005 Дэлгэрэнгүй
2 Ц.Энхтуул, С.Дэлгэрмаа, Ч.Цэнд-Аюуш Цэвэр өсгөврийн хөрөнгийг исэг цагаан идээний үйлдвэрлэлд ашиглах нь "Цагаан идээ-технологи-хэрэглээ' ХБТС-ийн 10 жилийн ойд зориулсан онол практикийн бага хурал12.01 2005 Дэлгэрэнгүй
3 Ц.Энхтуул, С.Дэлгэрмаа, В.Баасанжаргал Исэг ундаанаас ялгасан лактоз задлагч дрожжийн микробиологийн судалгаа ХБТС-ийн багш нарын ЭШ-ний бага хурал04 cap 2005 Дэлгэрэнгүй
4 Х.Гиймаа Биемахбодийн зрдэс бодисын солилцоог зохицуулах үйлчлэл бүхий сүү, цагаан идээний технологи "Цагаан идээ-технологи-хэрэглээ" ХБТС-ийн 10 жилийн ойд зориулсан онол практикийн бага хурал12.01 2005 Дэлгэрэнгүй
5 Ц.Батсүх Ингэний сүү, цагаан идээ-зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс болох нь Бигэр . ЭШХ 2006 Дэлгэрэнгүй
6 Ц.Батсүх, М.Говьсайхан , Ингэний сүүг үйлдвэрлэлийн аргаар боловсруулах асуудалд Бигэр . ЭШХ 2006 Дэлгэрэнгүй
7 Д.Өнгөт-Од Lacidophilus-ийн нутгийн өсгөврийн онцлог шинж чанар Бигэр . ЭШХ 2006 Дэлгэрэнгүй
8 Ц.Энхтуул, Д.Шижирбулга Байгалийн эх үусвэрзэс ялгасан бифидобактерийн судалгаа ХБТС-ийн багш нарын "Хүнс судлал-" ЭШ бага хурал05.05 2006 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Эмнэл зүйн ажиглалт явуулах туршилт судалгааны ажлын аргачлал Дэлгэрэнгүй
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД