Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 2004-2006
Санхүүжилт: 12600000 мян.төг
Түлхүүр үг : Сүү, пробиотик, пребиотик, сүүнхүчлийн бактери, дрожж, зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс, биосорбент, аарц, ааруул, ээзгий, кальци, аминдэмийн нэмэлттэй сүү, Сүү, пробиотик, пребиотик, сүүнхүчлийн бактери, дрожж, зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс, биосорбент, аа
Үр дүн
1.Сүүн хүчлийн бактери, хүнсний дрожжийн омгийн зарим цэвэр өсгөвөр
2.Сонгосон цэвэр өсгөврийг ашиглан хөрөнгө бэлтгэх технологи
3.Цэвэр өсгөврийн хөрөнгийг үйлдвэрт ашиглах, тодорхой бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи
4.Цэвэр өсгөврийн лабораторийн цуглуулга
5.Сүүн уургийн баяжмалын технологи
6.Пребиотик сүүн бүтээгдэхүүний технологи бий болгох
7.Биологийн идэвхт бодисоор баяжуулсан бүтээгдэхүүний технологи