Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 2014-2016
Санхүүжилт: 200000.00 мян.төг
Түлхүүр үг : мах, сүү, үр тариа, чанарын үзүүлэлт, технологи, савлагаа, аюулгүй байдал
Үр дүн
1. Сонгож судалсан хүнсний /мах, сүү, үр тариа, тэдгээрээс гаралтай/ бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдал, боловсруулах технологи, сав баглаа боодол, хэрэглээний чиг хандлагын тойм, үнэлгээг бүтээгдэхүүнүүдээр бүлэглэн бэлтгэв.
2. Таван хошуу малын мах, сүү болон үндсэн сортын үр тарианы чанар, аюулгүй байдалд хийсэн лабораторийн шинжилгээ, судалгааны дүнд үндэслэн дээрхи үзүүлэлтүүдийн бүсчилсэн ба дундаж хэмжээг тогтоож бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдалд нөлөөлж буй байгаль цаг уур бусад хүчин зүйлийн талаар бүлэг тус бүрээр дүгнэлт гаргав.
3. Экологийн цэвэр байдлыг тодорхойлох, бүртгэлжүүлэх, хянах, нотлох, энэ чиглэлийн судалгааны ажилд мөрдөх нэгдсэн аргачлалын төслийг боловсруулж институтийн инноваци-технологийн завлалийн 2017 оны 3-р сарын 14-ны хуралдаанаар хэлэлцэн батлуулсан. Аргачлалд экологийн цэвэр түүхий эд, бүтээгдэхүүнийг гарал үүслээс нь эхлэн баримтжуулан бүртгэх, худалдан борлуулах хүртэлх бүх үе шатанд анхаарах асуудал, бүрдүүлэх мэдээлэл, чанар байдлыг шинжлэн нотлох үйл ажиллагааны үндсэн зарчмуудыг тусгаж түүхий эд, бүтээгдэхүүнд олгох гарал үүслийн гэрчилгээний шинэчилсэн загваруудыг боловсруулан хавсаргасан.